Film

FilmmiddagIedere derde dinsdag van de maand organiseert het Dienstencentrum Senioren een filmmiddag. Aanvang: 14.00 uur Entree € 4,00, inclusief een kopje koffie of thee.

Filmprogramma 2018-2019: dit seizoen maar één film ‘uit de oude doos’. De overige vijf films zijn van deze tijd.

Dinsdag 16 oktober, Mira (1971)
De Waterhoek is een gehucht aan de Schelde dat zijn rust dreigt te verliezen wanneer van hogerhand wordt besloten een brug over de rivier te bouwen. De meeste dorpelingen verzetten zich terwijl sommigen brood zien in deze modernisering. Tussen beide kampen schippert de sensuele Mira, die aanpapt met alles wat een broek draagt.

Dinsdag 20 november, De wilde stad (2018)
Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Met duiven, ratten, reigers, katten, vossen, vissen, insecten, bomen, planten en alle andere ongeziene inwoners van Amsterdam. Met in de hoofdrol de filmkater Abatutu, een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen.

Dinsdag 18 december, Dorsvloer vol confetti (2014)
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2009 van Franca Treur. De twaalfjarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een gelovige boerenfamilie in Zeeland in een streng gereformeerd milieu tussen zes broers. Ze heeft moeite met haar positie in de mannenwereld waarin ze opgroeit. Ze laat zich meeslepen door sprookjes die ze leest, hoewel dit verboden is omdat het volgens haar ouders leugens zijn. Voor Katelijne is leren en lezen een manier om het leven op de boerderij te ontvluchten.

Dinsdag 15 januari, Homies (2015)
Timo’s relatie loopt stuk, maar hij wil zijn ex-vriendin terugwinnen. Dit wordt een stuk lastiger wanneer zijn huisgenoot Sebas vertelt dat hij een probleem heeft. Hij moet 22 kilo cocaïne zien te verkopen binnen zeven dagen, omdat hij tijdens een feest een drugsdeal verstoorde van de Russische maffia. Dit vertelt hij pas aan zijn huisgenoten Timo, Mark en Felix als de maffia binnenvalt en met dreigementen komt. Op aandringen van de anderen heeft Timo in een kapperszaak een ontmoeting met iemand die beweert de drugs te willen kopen.

Dinsdag 19 februari, Bankier van het verzet (2018)
Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Hij bedenkt een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken ze de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden.

Dinsdag 19 maart, Het Diner (2013)
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Koch.  De broers Serge en Paul Lohman gaan met hun echtgenotes uit eten in een chic restaurant in Amsterdam. Ze praten over alledaagse zaken, alsof er niets aan de hand is. De sfeer is ongemakkelijk. Hun kinderen hebben namelijk iets ergs gedaan, wat hun toekomst kan verwoesten. Maar daar wordt niet over gesproken en niet iedereen weet evenveel als de rest.

Het programma kan mogelijk nog worden aangepast aan wensen van het publiek. Dat wordt dan besproken tijdens de eerste twee voorstellingen.