Film

FilmmiddagIedere derde dinsdag van de maand organiseert het Dienstencentrum Senioren in de periode van oktober tot maart een filmmiddag. Dit seizoen zijn op de 29 november en 31 januari (5e dinsdag van de maand) extra filmmiddagen.

Zie het overzicht. (overzicht is als bijlage bijgevoegd).
Entreeprijs: € 5,– (incl. kopje koffie of thee).

Filmprogramma Dienstencentrum Senioren seizoen 2022 – 2023

Dinsdag 18 oktober, Angela, “love comes quietly” uit 1973 Van Nikolai van der Heyde, met Barbara Hershey, Sandy van der Linden en Ralph Meeker. 1926. Harm-Wouter Dijkstra, zoon van een kaasfabrikant in het Friesland van de twintiger jaren, komt thuis en moet daar vertellen dat hij is afgegaan voor het eerste jaar van zijn ingenieursstudie. Hiermee brengt hij zijn vader en moeder tot schande. Ongeveer tegelijkertijd verschijnt er een rijke Amerikaan in het dorp, in gezelschap van wat hij zijn stiefdochter noemt. Ze heet Angela en is zwanger. Terwijl de Amerikaan Harm-Wouters moeder het hof maakt -ze kennen elkaar van vroeger-, trekken de twee jongelui weg uit het dorp, de eindeloze Friese dreven in.

Dinsdag 15 november, West Side Story, de oude versie uit 1961!

Dinsdag 29 november, De Heeren van het Veen
Verfilming van de spectaculaire opening van Sportstad Heerenveen in 2007. Met o.a. Peter Tuinman en Karin Bloemen.

Dinsdag 20 december, Rooie Sien
Nederlandse speelfilm uit 1975 onder regie van Frans Weisz, geproduceerd door Rob du Mée. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige volkstoneelstuk van Marius Spree uit het begin van de 20ste eeuw. Beppie Nooij jr. vertolkte de rol van Rooie Sien op het toneel een kleine 1500 keer. Voor de film viel de keus op Willeke Alberti in de rol van de jonge Sien. Nooij vertolkte in de film de rol van Siens moeder.

Dinsdag 17 januari, Heb medelij Jet
Nederlandse speelfilm uit 1975 geregisseerd door Frans Weisz met in de hoofdrollen John Kraaijkamp sr. en Piet Römer. De film gaat over twee vrienden die elkaar na tien jaar weer ontmoeten en de provincie intrekken om mensen op te lichten. Het budget van de film werd overschreden en de productiemaatschappij ging failliet. De film is gebaseerd op het boek Geef die mok eens door, Jet! van Heere Heeresma.

Dinsdag 31 januari, Earth
Uniek en adembenemend portret van onze planeet met schitterende natuuropnames. Nederlands ingesproken.

Dinsdag 21 februari, De Lift
Een Nederlandse horrorfilm uit 1983, geschreven en geregisseerd door Dick Maas. Vier mensen vinden op mysterieuze wijze de dood in de lift van een gloednieuw kantoorgebouw. Dit was de eerste Nederlandse speelfilm die werd aangekocht voor een wereldwijde release.

 Dinsdag 21 maart, Mijn opa de bankrover
Nederlandse film uit 2011. De 13- jarige Grace wil graag alles weten over haar Surinaamse vader, maar niemand wil haar iets vertellen. Opa Gerrit is de enige die haar kan helpen, maar zijn geheugen laat hem sinds de dood van Oma in de steek. Als de familie hem in een bejaardentehuis wil stoppen, besluiten Grace en opa Gerrit om van zijn spaargeld naar Suriname te gaan. Maar dan blijkt dat de familie Opa’s geld heeft geblokkeerd. Daarom besluiten Grace en Opa een bank te overvallen… Nederlandse speelfilm uit 1975 onder regie van Frans Weisz, geproduceerd door Rob du Mée. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige volkstoneelstuk van Marius Spree uit het begin van de 20ste eeuw. Beppie Nooij jr. vertolkte de rol van Rooie Sien op het toneel een kleine 1500 keer. Voor de film viel de keus op Willeke Alberti in de rol van de jonge Sien. Nooij vertolkte in de film de rol van Siens moeder.