Repair Café

reparicafe logo

In Lemmer wordt sinds najaar 2014 regelmatig een Repair Café georganiseerd in het Dienstencentrum. Een Repair Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar spullen worden gerepareerd die niet meer werken of kapot zijn, maar die nog te goed zijn om weg te gooien. De slogan van een Repair Café is dan ook: Weggooien? Mooi niet! Meer informatie over de landelijke stichting Repair Café kunt u vinden op www.repaircafé.nl

rc-11-oktober-2016-3

Reparaties U kent het allemaal vast wel: een rits kapot, een gaatje in een trui, een stoelpoot los, een snoertje kapot. Dingen die, als je wat handig bent, redelijk makkelijk hersteld kunnen worden. Maar als je bijvoorbeeld geen naaimachine of handige buurvrouw hebt, lukt het niet een nieuwe rits in een broek te zetten. In het Repair Café worden deze spullen gerepareerd door onze handige vrijwilligers of door de mensen zelf met behulp van die vrijwilligers. De vrijwilligers zijn hiermee van grote betekenis voor de inwoners van Lemmer en wijde omgeving! Tevens laten zij zien dat repareren leuk is en vaak veel makkelijker dan het lijkt!

Vrijwillige bijdrage De reparaties zijn gratis. Wel wordt er ter dekking van de onkosten een kleine, vrijwillige, bijdrage gevraagd. En moet er bijvoorbeeld een rits of een stekker vervangen, dan dient u die natuurlijk van te voren zelf aan te schaffen.

repaircafe

Milieu Door de reparaties draagt het Repair Café zeker ook een steentje bij aan een beter en duurzamer milieu voor ons allemaal.

Ontmoeting Wie niets heeft om te repareren is ook van harte welkom bij een Repair Café. De koffie staat klaar en men kan ideeën opdoen voor reparaties thuis of helpen bij een reparatie van iemand anders. Dus kom gerust eens langs bij het Repair Café in Lemmer, Wiepke Hofstraat 8!

weggeeftafel In het Repair Café staat ook een weggeeftafel. Een tafel met spullen die de een niet meer hoeft en die een ander leuk of bruikbaar vindt. Ook deze spullen zijn gratis.

Wanneer In het seizoen 2023– 2024 bent u nog welkom op 9 januari, 6 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni. Dus behalve in januari steeds de eerste dinsdag van de maand van 09.30 – 11.30 uur.