Alle berichten van Auteur DCL

Filmmiddag 21 maart om 14.00 uur. Vertoond wordt de film Mijn opa, de bankrover, een Nederlandse film uit 2011. Toegang € 5,– (incl. kopje koffie of thee).

De 13- jarige Grace wil graag alles weten over haar Surinaamse vader, maar niemand wil haar iets vertellen. Opa Gerrit is de enige die haar kan helpen, maar zijn geheugen laat hem sinds de dood van Oma in de steek. Als de familie hem in een bejaardentehuis wil stoppen, besluiten Grace en opa Gerrit om van zijn spaargeld naar Suriname te gaan. Maar dan blijkt dat de familie Opa’s geld heeft geblokkeerd. Daarom besluiten Grace en Opa een bank te overvallen…

Rondvaart Weerribben voor senioren – dinsdag 4 april. Vertrek vanuit het Dienstencentrum om 13.45 uur. Aanmelden kan tussen 23 maart en 1 april bij Bert Schotanus, tel. 0514 – 563555. Kosten € 10,– (vervoer, entree, koffie/thee, cake).

Allereerst gaat de tocht naar het bezoekerscentrum in Ossenzijl. In het museum krijgen we een indruk over het ontstaan van deze mooie en landelijk zo bekende omgeving. Om 15.00 uur stappen we in een boot voor een tochtje in het waterrijke gebied. Hier krijgen we koffie/thee met cake. Tijdens het varen horen we hoe het Nationaal Park de Weerribben is ontstaan en waar de naam “ribben” vandaan komt. Ook kunnen we genieten van de flora en fauna in dit prachtige gebied. Hoe zou het gaan met de otters die daar 50 jaar geleden volgens plan zijn uitgezet?