Film

FilmmiddagIedere derde dinsdag van de maand organiseert het Dienstencentrum Senioren een filmmiddag. Aanvang: 14.00 uur Entree € 4,00, inclusief een kopje koffie of thee.

Dinsdag 17 oktober: Dokter Pulver zaait papavers, Bert Haanstra (1975).
Met o.a. Kees Brusse, Ton Lensink, Dora van der Groen, Henny Orri en Sacco van der Made. Een dorpsdokter met een wat ingeslapen bestaan krijgt bezoek van een oude studievriend die een totaal ander leven leidt. Nadat die morfine uit zijn medicijnkast heeft gestolen besluit de arts zich te verdiepen in het milieu van zijn verslaafde vriend.

Dinsdag 21 november: Makkers staakt uw wild geraas, Fons Rademakers (1960).
Tragikomedie van Fons Rademakers waarin Amsterdamse families zich door Sinterklaasavond slaan, tegen de achtergrond van een nieuwe protestgeneratie. Burgerlijke braafheid en jeugdige opstandigheid vormen het hart van Fons Rademakers tweede film waarin hij een mooi beeld geeft van inmiddels lang vervlogen Hollandse tijden. Tegen de achtergrond van het Nederlandse feest pur sang, Sinterklaas, snijdt Rademakers in de generatiekloof die zich eind jaren vijftig meer dan ooit tevoren begon af te tekenen. Jan Blokker schreef het scenario naar een idee van Rademakers. Makker Staakt Uw Wild Geraas viel in 1961 in de prijzen op het filmfestival van Berlijn. Fons Rademakers mocht voor zijn werk een Zilveren Beer mee naar huis nemen.

Dinsdag 19 december: Dakota, Wim Verstappen (1974).
Met Kees Brusse, Monique van de Ven, Willeke van Ammelrooy. Piloot Dick de Boer op Curaçao is verslaafd aan vliegen en doet alles om zijn DC3 Dakota in de lucht te houden. Hij raakt verzeild in een smokkelaffaire en vlucht in zijn eentje met zijn Dakota via Suriname naar Ameland; onderweg het toestel bijtankend uit oliedrums die hij in het toestel heeft geladen.

Dinsdag 16 januari: De Ratelrat, Wim Verstappen (1987).
Met Rijk de Gooyer, Peter Faber en Marjan Berk. In Amsterdam is een rijke Friese boer vermoord en het politieduo Grijpstra & De Gier wordt er op afgestuurd. Adjudant Grijpstra heeft thuis weer eens problemen en is blij naar Friesland te kunnen vertrekken om de moord te onderzoeken. Brigadier De Gier vindt de Friese Hylke veel interessanter dan de moordzaak. In Leeuwarden is er een ware Chinezenoorlog en een brute overval op de veemarkt. Ineens is daar dat vriendelijk ratelende, astmatische ratje dat voor een onverwachte oplossing zorgt.

Dinsdag 20 februari: Het Wonderlijke Leven van Willem Parel, Gerard Rutten (1955).
Met Wim Sonneveld, Joop Doderer en Rijk de Gooyer. Cabaretier van elitair niveau wil de populariteit die het gevolg is van een radioserie waarin hij als orgeldraaier Willem Parel figureert, van zich afschudden. Maar Willem Parel lijkt een eigen leven te leiden en laat zich niet zomaar wegdrukkken. Willem stapt uit de reclameplaat, waarop hij staat afgebeeld en begint zijn eigen leven, waarbij hij zijn geestelijke vader voortdurend dwars zit.

Dinsdag 20 maart : Kermis in de Regen, Kees Brusse (1962).
Met Guido de Moor, Andrea Domburg en Ko van Dijk jr. Een jongeman steelt een auto en verwondt daarbij de eigenaar. Deze sterft een paar dagen later in het ziekenhuis. De getuige van het ongeluk, een jonge vrouw, dient uit de weg te worden geruimd. De moord wordt gepland op een regenachtige avond, wanneer de vrouw de kermis bezoekt.

Het programma kan mogelijk nog worden aangepast aan wensen van het publiek. Dat wordt dan besproken tijdens de eerste twee voorstellingen.